loader image

Knap 6 ud af 10 kvinder svarer i en måling, at de er bange for at færdes alene om aftenen. Men ifølge eksperter er risikoen for overfald forsvindende lille.

En lygtepæl sender et sterilt, gulligt skær ud i halvmørket, asfalten lyser og træerne virker mørke. Skumle. Du er på vej hjem. Fra arbejde, fra middag med veninderne eller en tur i byen. Du var med det sidste tog, og nu mangler der bare de sidste par hundrede meter, før du er hjemme.

Du går alene. Måske har du telefonen fremme for at signalere kontakt til omverden. Eller en nøgle knyttet i hånden, klar til at afværge et angreb. Men er der nogen, der holder øje? Er der nogen, der står på spring?

Måske er det overdrevet, men frygten for den korte gåtur en sen nattetime påvirker mange danskere. Særligt mange kvinder går rundt med frygten for at blive udsat for overfald eller overgreb, når de færdes alene. For eksempel på gåturen fra stationen og hjem en sen aften i august.

I en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV2 svarer hele 58 procent af danske kvinder, at de føler sig utrygge, når de færdes i byen alene.

Kilde: Politikken